16 жовтня – другий майстер-клас освітнього проєкту NephroCare Learn "Пацієнт з ХХН: маршрут від сімейного лікаря до нефролога"

16 жовтня 2024 відбудеться майстер-клас №2 "Пацієнт з хронічною хворобою нирок: маршрут від сімейного лікаря до нефролога" в рамках освітнього проєкту NephroCare Learn.

Проєкт NephroCare Learn

📗 NephroCare Learn – це освітній проєкт майстер-класів для сімейних лікарів та нефрологів, де провідні фахівці України в галузі нефрології та терапії актуалізують сучасні підходи до управління хронічною хворобою нирок (ХНН), поділяться експертними стратегіями лікування ХХН.

📗NephroCare Learn – проєкт, що має на меті об’єднати знання, досвід, зусилля сімейних лікарів та нефрологів, сприяючи обміну досвідом та впровадженню найкращих практик у лікуванні хвороб нирок.

🌏 Хронічна хвороба нирок наразі є безсумнівним прогресуючим станом, який вражає понад 10% загального населення світу із загальною кількістю понад 800 мільйонів пацієнтів.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) прогнозує, що ХХН стане п’ятим найпоширенішим хронічним захворюванням у 2040 році. 

Чисельність популяції хворих, які отримують лікування методами замісної ниркової терапії, зростає швидше, ніж чисельність населення світу загалом. Так, протягом останніх 10 років, кількість хворих у світі, які перебувають на діалізі, збільшилася на 70%. 

Первинна медико-санітарна допомога посідає провідне місце в медичному забезпеченні населення. Від ефективності роботи цієї ланки медичної допомоги суттєво залежать своєчасна діагностика, рівень захворюваності населення, тривалість тимчасової втрати працездатності, частота виникнення ускладнень захворювань та раціональне використання ліжкового фонду.

📗 Дорогі колеги, запрошуємо на майстер-клас №2 "Пацієнт з хронічною хворобою нирок: маршрут від сімейного лікаря до нефролога", що продовжить цикл майстер-класів, присвячених лікуванню та профілактиці ХХН.

📚 Другий майстер-клас актуалізує наступні теми:

✅ Роль сімейного лікаря в оцінці функціонального стану нирок та управлінні пацієнтами з ХХН, особливо на ранніх стадіях.

✅ Етапи спостереження за станом прогресування ХХН у пацієнта, основи профілактики прогресування ниркової недостатності та збереження функцій інших органів і систем організму, особливо серцево-судинної системи.

✅ Спільність дій сімейного лікаря та нефролога у побудові ефективного маршруту лікування пацієнта з ХХН 4 та 5 стадії до нирково-замісної терапії – своєчасний та індивідуальний підхід.

✅ Ефективна комунікація з пацієнтом. Як допомогти пацієнту зрозуміти, що контроль за своїм станом – це їхня спільна відповідальність з лікарем.

📚Модератори зустрічі висвітлять ключові аспекти та нададуть практичні поради, які можуть допомогти сімейним лікарям у роботі з такими пацієнтами:

  • Селюк Мар’яна Миколаївна – лікар терапевт, професор кафедри терапії Української військово-медичної академії МО України, кандидат медичних наук;
  • Савицька Любов Миколаївна – кандидат медичних наук, лікар-нефролог, лікар-терапевт вищої категорії з досвідом роботи 15 років, асистент кафедри нефрології та нирково-замісної терапії Національного університету охорони здоров'я ім. П.Л. Шупика.

👉Буде цікаво та корисно для:

➡️Нефрологів

➡️Сімейних лікарів

➡️Терапевтів

👉 Зберігайте дату: 16 жовтня 2024 року (середа)

🕓Час проведення: з 16:00 до 18:00.

💻 Онлайн-формат (YouTube)

❗Реєстрація обов’язкова для отримання сертифікату на 10 балів БПР.

💙💛 Участь у майстер-класі безоплатна! 

❗Окрім того, в рамках заходу буде можливість поспілкуватися із спікерами та поставити їм запитання в режимі прямої трансляції.

Реєстрація

👉 Загалом в рамках Проєкту майстер-класів NephroCare Learn передбачено 4 майстер-класи, які присвячені детальному вивченню усіх ланок управління ХХН, починаючи від постановки діагнозу і закінчуючи методами нирково-замісної терапії. За кожен захід лікар-учасник отримає сертифікат на 10 балів БПР.

👉 Нагадуємо, Майстер-клас №1 "Хронічна хвороба нирок. Глобальна епідемія XXI сторіччя", що відбувся 4 вересня 2024 року, був присвячений глобальному контексту розуміння нозології ХХН, класифікації та оцінці функціонального стану нирок, факторам ризику.

Запис майстер класу №1:


UPDATE свої знання в нефрології з NephroCare Learn

Обов’язкові умови отримання сертифікату*❗

1. Необхідно зареєструватися на захід (в т.ч. по швидкій реєстрації), вказавши Прізвище, Ім’я та По-батькові українською мовою.

2. При реєстрації слід зазначати свої особисті дані – унікальні номер мобільного телефону та e-mail адресу (заборонено реєструватися декільком слухачам на один e-mail/телефон), дату народження, освіту, місце роботи та займану посаду.

3. Бути лікарем тієї спеціальності для якої проводиться захід.

4. У день заходу перейти на онлайн-трансляцію за посиланням з e-mail або Viber повідомлення, які відправляються заздалегідь в той же день (зверніть увагу, що лист може потрапити в папку "Спам", "Реклама", "Промоакції").

5. Пройти тестування в той же день та час, коли проводиться захід, в рамках його програми.

6. ❗Посилання на тести надсилається на e-mail адресу та Viber учасникам, які долучились до онлайн-трансляції та є лікарями тієї спеціальності, для якої проводиться захід. Прохідний рівень – не менше 80 балів.

7. Опрацювання результатів тестування та відправка сертифікату в PDF-форматі на електронну адресу учасника відбувається у продовж 7 робочих днів після заходу.

8. Сертифікати з балами видаються лише тим лікарям, які обіймають посаду "Лікар-спеціаліст". Сертифікати не видаються:

  • молодшому медичному персоналу
  • лікарям, спеціальності яких не зазначені в переліку під час реєстрації заходу БПР
  • науковим співробітникам
  • викладачам
  • доцентам
  • інтернам
  • аспірантам

9. Інформація про результати тестувань подається у вигляді звіту для Центру тестування, у такому форматі:

  • ПІБ
  • дата народження
  • електронна адреса
  • освіта
  • місце роботи
  • найменування займаної посади
  • результати тестувань

Офіційні джерела: 

  1. Положення про систему безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 р. № 725.
  2. Порядок функціонування електронної системи забезпечення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я
  3. Наказ МОЗ України від 22.02.2019 р. № 446 (атестація лікарів)

* Сертифікат дає право на нарахування балів БПР (безперервний професійний розвиток для лікарів) відповідно до Наказу МОЗ України від 22.02.2019 р. №446.

Телефон для довідок: 0800-400-405 (робочі години ПН - ПТ з 09:00 до 18:00) 

❗ Рекомендуємо підписатися на нашу Facebook-сторінку та YouTube-канал – він регулярно поповнюється цікавими та актуальними доповідями відомих українських та міжнародних спікерів зі сфери медицини. 

Реєструвалися на наші заходи раніше❓

Підпишіться на чат-бот "Infusion Therapy" у Telegram, або на VIBER ЧАТ-БОТ "Infusiontherapy". ✔ Отримуйте актуальну інформацію, цікаві анонси та новини на тему інфузійної терапії!