Результати онлайн-конференції «Гіперкриз під контролем»

Для участі в онлайн-конференції «Гіперкриз під контролем», яка відбулась 2-го грудня 2021 року (м. Київ, Україна), зареєструвалось понад 5 200 фахівців системи охорони здоров’я. Міждисциплінарний формат заходу забезпечили спікери різних спеціальностей: лікарі невідкладних станів ЕМД та медицини катастроф, анестезіологи.

Ефективний контроль артеріального тиску при ускладненому гіпертонічному кризі на етапі екстреної медичної допомоги відіграє провідну роль у подальшій тактиці лікуванні та виживання пацієнта:

  • Забезпечує зниження потреби міокарда в кисні
  • Дає можливість збереження органів мішеней
  • Безпечний при дотриманні простих правил введення

Україна займає перше місце по захворюваності на серцево-судину патологію, і найвищу смертність серед Європейських країн від її ускладнень, що зумовлює потужне навантаження на систему охорони здоров’я та медичних працівників.

Протягом 5 доповідей були розглянуті актуальні теми:

  • Які зміни в протоколах лікування?
  • Як ефективно контролювати артеріальний тис і ЧСС?
  • Які особливості терапії ускладненого гіпертонічного кризу?
  • Як зменшити ураження органів мішеней?
  • Клінічний досвід ефективного контролю артеріального тиску і ЧСС

Під час онлайн-конференції «Гіперкриз під контролем» працював чат, завдяки чому кожен учасник мав змогу поставити спікерам запитання та отримати відповіді. Також у чаті було написано багато слів подяки шановним спікерам за змістовні доповіді.

Висновки та рішення за результатами обговорення доповідей:

  1. Згідно проведеного дослідження "Аналіз проведення серцево – легеневої реанімації на догоспітальному етапі в Україні", основною причиною раптової зупинки кровообігу (дефібриляційні ритми) є гострий коронарний синдром – 144 людини з 185 (77,8%), не дифібриляційні ритми при гострому коронарному синдромі – 47 людей з 199 (23,6%). Кількість успішних реанімацій за 2020 рік – 799 людей.

    Одним із основних критеріїв успіху є:

    • Рання діагностика і початок СЛР реанімації
    • Співвідношення грудних компресій до вентиляції легень методом "рот у рот" 30:2
    • Компресії грудної клітки мають виконуватись всім особам без свідомості, які не дихають
    • Ймовірність успішної реанімації визначається величиною перфузії (міокарда, головний мозок), що створюється при проведенні компресії грудної клітки

  2. Затвердженні зміни надання первинної, вторинної, третинної медичної допомоги та кардіореабілітації «Гострий коронарний синдром з елевацією сегмента ST» від 14 вересня 2021 р. № 1936.

    Зміни надання первинної, третинної медичної допомоги та кардіореабілітації «Гострий коронарний синдром без елевації сегмента ST» від 15 вересня 2021 р. №1957.

    Основною зміною на догоспітальному і госпітальному етапі екстреної медичної допомоги є включення бета-блокатора Есмолола в дозуванні болюсно – 500 мкг/кг 1 хв і підтримуюча доза – 50 мкг/кг/хв

  3. Було проведене дослідження «Гемодинамічна стабілізація хворих на ГІМ в ранньому періоді: вплив інфузії есмолола у хворих незалежно від наявності артеріальної гіпертензії при надходженні».

    У хворих з ГКС, що надходять з тахікардією при високому, помірному, підвищеному і нормальному АТ, використання Есмололу дозволяє скоріше стабілізувати гемодинаміку, зменшити симпатичний овердрайв і сприяти поліпшенню прогнозу навіть за умов відсутності реперфузії та пізнього надходження хворих.

🎬 Не було можливості подивитись усі доповіді? Перегляньте запис телемосту:


Рекомендуємо підписатися на нашу Facebook-сторінку та YouTube-канал – він регулярно поповнюється цікавими та актуальними доповідями відомих українських та міжнародних спікерів зі сфери медицини.

Реєструвалися на наші заходи раніше?

Підпишіться на VIBER-ВOT «Infusiontherapy» – отримуйте актуальну інформацію, цікаві анонси та новини на тему інфузійної терапії! Для початку роботи в чат-боті, надішліть будь-яке повідомлення після підписки.