4 вересня - перший майстер-клас "ХХН. Глобальна епідемія XXI сторіччя" в рамках освітнього проєкту NephroCare Learn

4 вересня 2024 р. відбудеться перший майстер-клас "Хронічна хвороба нирок. Глобальна епідемія XXI сторіччя" в рамках освітнього проєкту NephroCare Learn.

📗NephroCare Learn - це освітній проєкт майстер-класів, де провідні фахівці України в галузі нефрології та терапії актуалізують сучасні підходи до управління хронічною хворобою нирок, поділяться експертними стратегіями її лікування.

📗NephroCare Learn - проєкт, що має на меті об’єднати знання, навички, зусилля сімейних лікарів та нефрологів у побудові ефективного маршруту пацієнта з Хронічною хворобою нирок до нирково-замісної терапії, імплементації концепції PD-first.

🌏 Хронічна хвороба нирок (ХНН) наразі є безсумнівним прогресуючим станом, який вражає понад 10% загального населення світу із загальною кількістю понад 800 мільйонів пацієнтів.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) прогнозує, що ХХН стане п’ятим найпоширенішим хронічним захворюванням у 2040 році. 

Дані дослідження глобального тягаря хвороб засвідчують той факт, що ХХН стала однією з найважливіших причин глобальної смертності.

Чисельність популяції хворих, які отримують лікування методами замісної ниркової терапії, зростає швидше, ніж чисельність населення світу загалом. Так, протягом останніх 10 років кількість хворих у світі, які перебувають на діалізі, збільшилася на 70%. 

Актуальність вивчення хронічної хвороби нирок полягає в соціально-економічному та в загальномедичному аспектах, оскільки ця патологія призводить до інвалідизації хворих молодого, працездатного віку, а також є тягарем для соціально-вразливої верстви населення - людей літнього віку.

Роль сімейного лікаря в лікуванні хронічної хвороби нирок є ключовою через необхідність забезпечення безперервного та комплексного медичного догляду за пацієнтами. Сімейний лікар є першою ланкою системи охорони здоров'я, до якої звертається пацієнт при появі перших симптомів хронічного захворювання.

Сімейний лікар здійснює регулярний довгостроковий комплексний підхід до лікування хронічної хвороби нирок, підтримуючи пацієнта на всіх етапах захворювання. Також надважлива роль сімейного лікаря в плануванні та підготовці хворого до нирково-замісної терапії, та супроводі пацієнта під час лікування.

📗Хронічна хвороба нирок являє собою комплексну, мультифакторну проблематику, що вимагає багаторівневого підходу та спільної взаємодії сімейного лікаря та нефролога в наданні якісної допомоги пацієнтам на всіх етапах.

📗Колеги, запрошуємо на перший майстер-клас, що розпочне цикл заходів, присвячених лікуванню та профілактиці хронічної хвороби нирок (ХХН).

РЕЄСТРАЦІЯ

👉4 вересня 2024 року (середа) 

🕓Час проведення: з 16:00 до 18:00.

💻Онлайн-формат (YouTube)

❗Реєстрація обов’язкова для отримання сертифікату на 10 балів БПР

💙💛 Участь у майстер-класі безоплатна! 

📚Модератор зустрічі:

  • Кушніренко Стелла Вікторівна - національний експерт у галузі нефрології, доктор медичних наук, професор кафедри нефрології та нирковозамісної терапії Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика.

👉На майстер-класі №1 ми обговоримо:

  • ✅ Що таке хронічна хвороба нирок. Визначення поняття, епідеміологія.
  • ✅ Класифікація, критерії для встановлення діагнозу.
  • ✅ Фактори ризику ХХН, скринінг.
  • ✅ Оцінка функціонального стану нирок.
  • ✅ Прогнозування ризику ниркової недостатності.
  • ✅ Точки дотику спільного прийняття рішень в управлінні патологією між нефрологом та сімейним лікарем.

👉Буде цікаво та корисно для:

  • ➡️Нефрологів;
  • ➡️Сімейних лікарів;
  • ➡️Терапевтів.

👉 Загалом в рамках Проєкту майстер-класів NephroCare Learn передбачено 4 майстер-класи, присвячені детальному вивченню усіх ланок управління Хронічною хворобою нирок, починаючи від постановки діагнозу, і закінчуючи методами нирково-замісної терапії, розуміння концепції PD-first.

👉За кожен захід лікар-учасник отримає сертифікат на 10 балів БПР.

❗Окрім того, в рамках заходу буде можливість поспілкуватися із спікерами та поставити їм запитання в режимі прямої трансляції. 

UPDATE свої знання в нефрології з NephroCare Learn

NephroCare Learn - Про хронічну хворобу нирок від професіоналів!

Обов’язкові умови отримання сертифікату*❗

1. Необхідно зареєструватися на захід (в т.ч. по швидкій реєстрації), вказавши Прізвище, Ім’я та По-батькові українською мовою.

2. При реєстрації слід зазначати свої особисті дані – унікальні номер мобільного телефону та e-mail адресу (заборонено реєструватися декільком слухачам на один e-mail/телефон), дату народження, освіту, місце роботи та займану посаду.

3. Бути лікарем тієї спеціальності для якої проводиться захід.

4. У день заходу перейти на онлайн-трансляцію за посиланням з e-mail або Viber повідомлення, які відправляються заздалегідь в той же день (зверніть увагу, що лист може потрапити в папку "Спам", "Реклама", "Промоакції").

5. Пройти тестування в той же день та час, коли проводиться захід, в рамках його програми.

6. ❗Посилання на тести надсилається на e-mail адресу та Viber учасникам, які долучились до онлайн-трансляції та є лікарями тієї спеціальності, для якої проводиться захід. Прохідний рівень – не менше 80 балів.

7. Опрацювання результатів тестування та відправка сертифікату в PDF-форматі на електронну адресу учасника відбувається у продовж 7 робочих днів після заходу.

8. Сертифікати з балами видаються лише тим лікарям, які обіймають посаду "Лікар-спеціаліст". Сертифікати не видаються:

  • молодшому медичному персоналу
  • лікарям, спеціальності яких не зазначені в переліку під час реєстрації заходу БПР
  • науковим співробітникам
  • викладачам
  • доцентам
  • інтернам
  • аспірантам

9. Інформація про результати тестувань подається у вигляді звіту для Центру тестування, у такому форматі:

  • ПІБ
  • дата народження
  • електронна адреса
  • освіта
  • місце роботи
  • найменування займаної посади
  • результати тестувань

Офіційні джерела: 

* Сертифікат дає право на нарахування балів БПР (безперервний професійний розвиток для лікарів) відповідно до Наказу МОЗ України від 22.02.2019 р. №446.

Телефон для довідок: 0800-400-405 (робочі години ПН - ПТ з 09:00 до 18:00) 

❗ Рекомендуємо підписатися на нашу Facebook-сторінку та YouTube-канал – він регулярно поповнюється цікавими та актуальними доповідями відомих українських та міжнародних спікерів зі сфери медицини. 

Реєструвалися на наші заходи раніше❓

Підпишіться на чат-бот "Infusion Therapy" у Telegram, або на VIBER ЧАТ-БОТ "Infusiontherapy". ✔ Отримуйте актуальну інформацію, цікаві анонси та новини на тему інфузійної терапії!